onsdag 30. juni 2010

Klar for mini-ferie

Nå er jeg klar for mini-ferien vår til Skåne i Sverige og Danmark! Drar i dag og kommer hjem på søndag. Skal bli deilig! Håper bare på bedre vær enn det er i dag for nå regner det hunder,katter og hester :(

Timmy skal på ferie til Nannestad og har pakket bagen sin og ligger klar til å bli hentet. Tror nok at mor syntes det er verre at han drar enn han selv... ;) Apropos Timmy, så vant vi stevne på søndag. Gikk to stevner i en klasse jeg ikke hadde gått før og hadde vel ganske små forventinger, men jammen gikk vi til 197 av 200 poeng på det ene stevne og vant :) Det andre disket vi. Litt irriterende siden vi egentlig hadde gått til 199 av 200, hvis jeg ikke hadde glemt en sitt på en av de siste postene... Men men! Må gi andre sjansen til å vinne også ;) Timmy var egentlig litt mer "hengete" på denne runden også, så følte ikke vi fortjente å vinne. Så disken var nok " ment to be".

Nei, nå er det bare å finne frem paraplyen og komme seg avgårde! God helg alle sammen :)



Fra et annet stevne...

-Ida-

søndag 27. juni 2010

En bil til begjær

I mitt forrige innlegg skrev jeg at jeg var veldig glad i bilen min. Og i går fikk den virkelig kjørt seg. Dagen startet med at jeg skulle en tur på Vestkanttorget (marked i Oslo som holder åpent hver lørdag). Dette kunne blitt en strålende dag hvor jeg kunne blogget et innlegg med mine nye skatter om jeg bare hadde funnet dette fantastiske markedet! Jeg kjørte rundt i en time og var innom hver eneste lille gate i område, men noe marked fant jeg aldri. Nå skal det sies at mitt kallenavn er "Kompasset", men så vanskelig kan det da ikke være å finne...! Etter en time i varm bil og sinnsyk trafikk med folk og biler overalt ga jeg opp og satte snuten hjem igjen.

Litt skuffet satt jeg med ned hjemme og funderte ut en ny plan for dagen. Kanskje dette var dagen for Norwegian Outlet på Vestby?! Dit visste jeg i alle fall veien og etter kort, (meget) kort betenkningstid dro jeg utover. Ouletet var ikke noe særlig, bortsett fra sportsbutikkene som hadde mye fint. Resten var mye gutteklær og snobbeklær. Så besøket varte ganske kort. Når jeg kjører ut av parkeringsplassen hører jeg en underlig lyd. Akkurat som gummi som klistrer seg til asfalten. Det kunne ikke være...? Ikke nå igjen?! Jo, da, det kunne være et flatt dekk! Og i det flate dekket stod en stor spiker og ut av dekket kom en susende lyd.

Da var det bare å komme seg til bensinstasjon noen meter borti veien og ringe Veihjelp (dvs. Pappa). Her fikk jeg beskjed om å fylle luft i dekket (40 pund, dette merket jeg meg) for å se hvor fort lufta gikk ut igjen. Lufta gikk ut veldig fort og da var neste beskjed: ta ut reserve dekket og jekk opp bilen litt. Så får du noen til å hjelpe deg å løsne boltene. Jeg kunne vel bare blunke til noen så ordnet vel det seg? Jada, sa jeg og tenkte at hvis målet var å få hjelp av noen ville det være dumt å ta livet av dem med en latterkrampe først. Skulle jeg klare å påkalle meg noens oppmerksomhet ville det fungere best å ligge gråtende i forsterstilling på bakken.

Heldigvis slapp jeg å krølle meg sammen på asfalten for veihjelpen hadde sannelig ringt til en annen veihjelp han kjente i nærheten og på null komma niks kom en hyggelig fyr og skiftet dekket mitt!

Veldig fornøyd tenkte jeg at jeg skulle slå til å sjekke luften i reservedekket før jeg dro videre (dette var vel kanskje ikke noe jeg fant på helt av meg selv, når jeg tenker etter...) Og som den flittige lille mauren jeg er husket jeg at pappa hadde sagt noe om 40 pund. Fylte opp og klarer selvfølgelig å miste den lille hetta som skal på der man fyller luft, bak hjulkapselen og der ble den borte, men pytt hva gjør vel det for nå skal jeg hjem!

På vei hjem syntes jeg bilen er litt rar å kjøre. Hmmm? Er ikke dette like dekket like stort som de andre? Ringer veihjelpen en gang til som spør hvor mye luft jeg fylte i dekket. 40 pund svarer jeg fornøyd. Men det var visst det jeg skulle fylle i det som var punktert det og ikke i det andre og ikke var det rart at den var litt rar å kjøre når jeg hadde "ballong-dekk" på ene sia! Er det mulig tenker bare jeg... Så avansert alt skal være!








På en tur i skogen i går kveld fant jeg dette gamle vinduet i et gammelt, nedbrent hus. Det satt fast i en lang list, men etter å ha lekt Byggmester Berta fikk jeg det til å bli sånn. Og jeg syntes faktisk det ble ganske fint med litt pynt :) Spannet var en sånn spann fullt av kjærlighet på pinne som samboeren bare MÅTTE ha en gang i Sverige. Kjærlighetene ble aldri spist, men spannet ble fint når jeg sprayet det hvitt og satt på et merke. Vet ikke helt hva jeg skal bruke det til da.

Ha en fin søndag! Jeg skal på stevne snart. Ønsk meg lykke til :)

fredag 25. juni 2010

Støv på hjernen?

Da er det endelig ukas aller beste dag: FREDAG! Aaaaah... På dagen i dag var det sol og varmt (det skjønte jeg når jeg satt inne på jobben og kikket på alle de lettkledde menneskene på gata), jeg fikk igjen bilen fra service. Det var deilig det! Jeg er jammen meg glad i bilen min ♥ ♥  Og jeg har endelig fått meg iPhone! Trodde ikke jeg skulle få til en ting, men den er jo faktisk like enkel og grei å bruke som mannen i butikken sa :) Jippi!

Etter jobb i dag gikk jeg tur med Timmyen i skogen. Han fikk badet, sett på sauer og løpt og lekt. Var sol, men utrolig klamt og varmt og når jeg kom hjem åpnet himmelen seg med dunder og brak. Men det passet bra når jeg skulle vaske huset. Ja, det var jo det dette innlegget egentlig skulle handle om; støv, hundehår, kattehår, sand og rot. Syntes ikke jeg gjør annet enn å vaske og rydde. Jeg klarer ikke sette meg ned i sofaen hvis jeg ser at noe burde vært gjort. Betyr det at jeg har utviklet det samme som min barndoms helter: støv på hjernen? Når jeg var i 10 års alderen hadde jeg nemlig en favorittfilm som jeg så om og om igjen og dette er husmorfilmen, Støv på hjernen fra 50-tallet. Jeg kunne alle replikkene og drømte om å være en av disse flittige små damene. Spesielt? ja, det kan du godt si.

Fru Svendsen og Fru Hansen om jeg ikke husker helt feil.

Jeg har i alle fall rydding på hjernen i voksen alder i motsetning til når jeg var 10 år og elsket denne filmen. Noen tegn på at det har begynt å støve på lillehjernen min:

                                - Jeg klarer ikke at putene i sofaen er "rotete" eller flate
 - Jeg får angst av fettflekker på bordet
                              - Jeg har fortsatt ikke godtatt at med hund følger røyting
                                                  - Orker ikke sette meg ned eller legge meg om jeg føler at jeg burde ryddet i stedet
                                             - Jeg syntes alltid det er rotete/møkkete selv rett etter at jeg har vasket

Hmmm... dette hørtes ikke helt bra ut! Og til alle dere som syntes synd på samboeren min som bor sammen med dette kvinnemenneske kan jeg legge til at jeg alltid blir en smule irritert av å gjøre husarbeid og aller helst vil gjøre det alene når han ikke er hjemme... Hjelp!

Nå har jeg ryddet og vasket hele huset og kan endelig sette meg ned og nyte fredagen! Sier som mine gamle helter: - Å, hvor kommer det fra alt dette støvet som bare faller og faller?
















Noen bilder av litt forskjellig. Nytt kjøkkenhåndkle fra Pip. Jeg syntes det var så søtt at det blir brukt som liten duk. Har også byttet ut bilde over sofaen med et speil jeg har malt hvitt og satt på litt skrift.

Ha em super duper fredag og nyt kvelden! (ikke hengende over vaskebøtta!)

-Ida-

Utfordring

Hei og hopp!

Har fått en utfordring av Jatte med bloggen http://jatte.blogspot.com/ :) Dette er en blogg jeg er innom hver gang jeg er på bloggrunde!

Utfordringen har gått rundt en stund har jeg sett og går ut på å fortelle seks positive ting om deg selv og poste et bilde.

Her er mine (som tok meg meget lang tid å tenke ut. Vanskelig å si noe som ikke høres skrytete ut eller som bare er løgn ;) ):

                                               ♥ Jeg er nøyaktig og gjør ting skikkelig

                                               ♥ Jeg liker å overraske folk og legger gjerne litt tid i innpakning,                                                     og liknende.

                                               ♥ Har jeg bestemt meg for noe gjennomfører jeg det (på godt og vondt)

                                               ♥ Glad i dyr og føler ofte mer empati med dem enn folk                         
                                                   (Ok, dette var kanskje ikke en såååå god side...)

                                               ♥ Jeg tar vare på tingene mine og liker at ting er i orden.

                                               ♥ Jeg prøver å være hjelpsom og snill.

Det er bare å arrestere meg om jeg muligens smurte litt på, men ingen av dem er ren løgn i alle fall.

Bilde




At det går an å stå pynta og posere ved dorullene og se så fornøyd ut ;) Var i fjor sommer og jeg tror jeg har hatt en god vinter i hiet mitt for føler jeg ser 30 kg større ut denne sommeren, så kommer ingen dorull bilde fra i år.

Ha en fin ettermiddag!

PS! Tusen takk for at du lærte meg å bruke hjerter, Jatte ;)

















                                              

                                              

onsdag 23. juni 2010

Dette gjorde meg GLAD i går:

                                        * Sommer, sol og lys kveld

                                                             * Slutte klokken 15.30 på jobb

                                                             * Komme hjem til ferdig middag

                                                             * Kjøpe en fin vase til bare 39 kroner

                                                             * Være med på treningsgruppa med Timmy. Tur med 13
                                                                andre hunder. Bading, leking og en lykkelig hund.

                                                             * Se Timmy ligge i gresset og sove. Sliten og fornøyd etter
                                                                turen. Da får man god samvittighet.

                                                             * Sitte ute selv om det er sent og spraye det "nye" speilet mitt 
                                                                og se hvor fint det blir i hvitt :)

                                                             * Legge meg sliten og veldig trøtt.


Bilde er lånt fra nettet. Jeg har det desverre ikke like fint.


Dette gjorde meg IKKE glad i dag: Stå opp. Nedtur å dra på jobb når man er i sommermodus. Snufs :(

Hva gjorde deg glad i dag da?

Kos dykk!

tirsdag 22. juni 2010

Musekvelden

Når en liten mus skal ut å gå


Må den alltid se og passe på



For der ligger Maler-pus på lur, og vil plage alle musene som går en tur



Omtrent sånn var det i Brennagrenda i går kveld. Maler som har passet huset mens vi har vært bortreist ble så glad når familien kom hjem at han løp ut og fant en liten stakkar og pine. Som tilskuere hadde han Timmy og nabokatten. Moroa varte helt til jeg skulle vanne blomster og oppdaget overfallet. Maler og resten av Al-qaida ble jaget vekk og den lille fangen slapp unna med livet i behold. Men den lille musa hadde nok fått sitt livs sjokk og satt lenge under et lite blad og skalv med lukkede øyne.



Jeg gikk stadig og kikket ut av vinduet for å se om den hadde flyttet seg, men den satt dønn stille. Maler som hadde innestraff ble bare galere og galere og prøvde å bryte seg ut av fengselet med hyl, skrik og kloring på døra. Til slutt måtte jeg kaste inn håndkle og slippe ut Maler og sette i gang redningsaksjon del 2. Aksjonen hadde to deltakere, Tom Andrè og meg og uystyret var en badesko. Og med badeskoen ble musa fraktet til en hemmelig adresse hvor jeg håper den fant seg til rette med fosterfamilien og forhåpentligvis avsluttet kvelden som på bildet under.



Vi har vært på fjellet i helgen. Hatt en rolig og fin langhelg med turer, grilling, padling og bare kost oss. Tok noen bilder som kanskje kommer etter hvert!

-Ida-

tirsdag 15. juni 2010

Stille her inne

Ja, det skjer ikke mest her inne om dagen. Jeg har med fulltidsjobb, kurs på kveldstid, hund og litt til mer enn nok å drive med og har ikke så mye tid til overs til å være like kreativ som mange av dere andre bloggdamene. Dermed blir det litt stille her.

Jeg har alltid noen små prosjekter på vent. Kommoden jeg malte har fortsatt ikke knotter (hva sa jeg?) og jeg har fått et speil jeg skal male hvitt (jøss, gjettet du det?) og kanskje lage en liten hylle på til å ha over sofaen i stedet for det ene bildet. Men de siste ukene har flydd avgårde.

I helgen var det jentebursdag på fredag. Middag, drinker, Sex og Singelliv 2 på kino og mer drinker :)



En fornøyd gjeng venter på toget. Jeg ser jo riktig så fornøyd ut i kjolen jeg klippet og sydde litt på kvelden før ;)

Lørdag var det sommerfest med andre jobben. Det var en morsom kveld som endte litt tidlig egentlig. Men når alt kom til alt og jeg skulle opp tidlig dagen etter var det ikke så dumt allikvel.

Siden jeg ikke har noe særlig å blogge om legger jeg ut noen bilder av Brennagjengen:



Timmy og jeg koser oss i skogen


-Ser du det samme som meg..?




Også ble det kjedelig for Timmy å være med på bilder, så da forsvant han ;)


Mr. Brennagrenda ;)


To glade gutter

Satser på at jeg kommer tilbake sterkere tilbake. Syntes det er gøy å blogge, men syntes det er vanskelig å finne min "blogg-sjanger". Jeg er nok ikke hundeblogger, interiørblogger eller moteblogger. Jeg blogger om det jeg føler for og syntes det er vanskelig å vite om dette er noe folk gidder lese om.

Ha en fin dag!

-Ida-



fredag 11. juni 2010

Bloggtørke

... Og det skal jeg gjøre noe med. Siden muttern er helt utrolig treig så får jeg, Timmy Andersen ta tastaturet i min pote og forfatte et litt innlegg med oppdatering til alle dere nyskjerrig-Per`er der ute.

I helga som var kom sommeren. Jeg liker sommeren. Men bare hvis jeg får bade. Og det fikk jeg ikke. Muttern skulle nemlig lage bursdag for samboeren vår. Og denne gangen skulle hun prøve seg på baking. Bare ordet baking gir meg ståpels, svettetokter og nervøse sammenbrudd. Hun blir nemlig besatt av djevelen selv når hun begynner med det. Knuser egg, glass, gråter og taler i tunger. Samboeren og jeg får beskjed om at vi kan gå å henge oss om vi prøver å hjelpe til og pleier å søke tilflukt i stua. Bare Maler-katta slipper unna for han er så feig at han forsvinner ut med en gang.

Muttern skulle lage en Pavlova kake (tror ikke den har noe med Pavlov å gjøre for jeg så ikke noe klassisk betinging, som jeg selvfølgelig vet hva er for jeg har jo observert katta som er nokså enkel).

Kaka skulle egentlig se slik ut:



Kaka til Muttern så ikke sånn ut for å si det pent...

Men bursdagen gikk bra. Menneskene er veldig høflige mot hverandre og alle skrøt av kaka. Jeg benyttet anledningen til å være litt ulydig og løp omtrent rundt hele Brennagrenda. Det er det fine når det er besøk for da klarer ikke Muttern å følge med på meg hele tia og ikke blir hu så sinna heller. Og nå må de jo snart forstå at den Downs-katta ikke kan fly rundt uten at noen passer på den!

Tirsdag skulle jeg til veterinæren for å få vaksine. Dette er jo null problem. Og denne gangen var jeg så heldig at det til og med var en lekker, liten snelle som gikk løs inne hos veterinæren. Gjorde mitt beste for å imponere dama, men hu var litt av den engstelige typen som trenger å varmes opp, så jeg rakk ikke få så mye som et slikk i øret. Veterinær-dama ville gjerne se på tenna mine og da gjorde jeg sånn:



Se på dem, tell dem eller hva du måtte ønske. I`m yours!

I går hadde vi generalprøve på kurset jeg går på før eksamen til torsdag. Muttern hadde med en hel pose med pølser som hun prøver å bestikke meg med. Jeg lar meg jo ikke akkurat bestikke. Er en Border Collie og er fullstendig klar over hva jeg gjør og hvilke øvelser jeg er med på. Ser på pølsene som betaling og ikke bestikkelser. Jeg var flink for Muttern og husfredens skyld og kunne legge meg som gullet til mor den kvelden også.

Muttern er forresten innmarri rar. Og det gjelder samboeren vår også. Når vi kom hjem startet hu å dra ut en haug med kjoler og tok på sko og gikk frem og tilbake i stua. Jeg spratt opp og løp etter for når man tar på sko skal man ut, men det skjedde ikke. Hun bare spradet rundt i stua og tok på det ene etter det andre og til slutt begynte hun å KLIPPE i den fine kjolen jeg kjøpte til henne når hun hadde bursdag. Skal bare gjøre om på den, sa hun. Jaja, sa jeg og gikk og la meg. Siste gangen jeg kjøper noe til hu i alle fall. Utakknemlige geit.

Samboer-mannen vår har en stor interesse og det er å trykke på en liten sort boks. Han kan ligge i sofaen og trykke på denne i timesvis. Her om dagen kom han også hjem med en liten dings man kan snakke i. Så nå både trykker og snakker han samtidig og det høres ut som om det er krig i stua hele tiden. Muttern og jeg (jeg valgte det ikke selv...) syntes dette er så teit at vi gikk og la oss i protest. Og før jeg sovna tror jeg at jeg hørte henne mumle noe om at måtte den Play Station brenne opp snart. Men jeg er ikke helt sikker. Så don`t shoot the messenger.

I dag skal jeg være hjemme sammen med samboeren, mens Muttern skal i bursdag og på kino å se Sex og Singelliv 2. Ja, lykke til ut i den hjemmesnekra kjolen sier bare jeg. Ikke at jeg bryr meg egentlig.

Det får være nok for denne gangen.

Morna fra Timmy






tirsdag 1. juni 2010

Prinsessen på erten

Sol i massevis i dag også! :) Endelig er kanskje sommeren her!

Jeg driver og drømmer om nytt soverom. Leiligheten jeg leier er ikke så veldig stor og soverommet er ikke det største, men heller ikke det minste. Men allikvel blir det trangt, fullt og rotete bestandig syntes jeg. Hjelper ikke hvor mye man rydder eller stuer vekk ting. Det går bare 10 minutter så ser det like stusselig ut.

Vi skal kjøpe ny seng og er ikke helt enig om hvordan den skal være. Jeg vil ha en som er litt høy. Grunnen til det er at Timmy har fast yndlingsplass under senga. Det er der han ligger og sover og slapper av. Han krabber/kryper riktignok for å komme under, men når han legger seg ned er den lille "hytta" den beste plassen å være. Og da syntes jeg "sønnen" skal beholde den plassen ;)


Tenk å bo i et ryddig soverom som dette over! Masse puter som er nøye plassert i orden og rekker. Ser jo at jeg overhode ikke kan kjøpe meg et sånn prosjekt. Det kommer til å bli kilden til mye irritasjon og en krangel eller ti. Når jeg skal begynne å re opp den senga i turbofart på morgenen eller kjæresten har redd den opp HELT feil...



Her inne hadde jeg storkost meg! Senga er litt i laveste laget for å huse en Border Collie under og mulig ikke dette er helt drømmestilen til en gutt... Hmmm.. Eller kanskje?


Veldig fint, men veldig lite praktisk ;) Og ser for meg hvor fine de bladene hadde blitt ikledd hundehår eller når katten spiller ping pong med de. Dermed utgår også den stilen gitt. Kanskje jeg burde kikke på Ikea og heller se etter noe mer realistisk? Det er kanskje ikke så dumt! ;)


Hyllen har fått en liten make-over, men jeg er egentlig ikke helt fornøyd. Liksom noe som mangler eller bare er helt feil...



Siden jeg passet hunden til Mamma i helgen fikk jeg en passe-gave :) Det er bra betaling det! Fikk en hvit, søt liten kjole og et Green Gate duftlys. Skal ta av lokket ;)


Kos dere i solen i dag, folkens!