lørdag 31. juli 2010

Liten ferie-oppdatering

Deilig med lørdag! I alle fall når jeg hadde fri i går og på mandag :)

I går var Tina, Karen og jeg på skogtur. Vi var ute i 4 timer og hundene fikk både tur og spor, så Timmy sov godt noen timer etter det utrolig nok.

På kvelden var jeg en tur på Ikea med Tina og Anneline. Skulle ha så mye som hvite servietter, som de selvfølgelig ikke hadde. Så da ble det som det pleier på Ikea: man ender opp med en del annet rart i stedet. Dette søte kjøkkenhåndkle som var i en pakke med 3 ulike bla.




I dag har Tom Andrè, Timmy og jeg vært i Drøbak. Var en festival der og utrolig mye mennesker, så det var skikkelig miljøtrening for hund og eiere ;) Gikk og kikket i mange av de koselie små butikkene (dvs. jeg kikket og gutta satt utenfor) og spiste koselig lunsj ute. Kjøpe meg noen nye ting!






Tom Andrè lurer på hvorfor ikke maten kommer snart...



Mens Timmy lurer på hvorfor han ikke får hilse på alle de søte hundedamene i Drøbak.






Kjøpte meg denne lille lykten






Og en stor og kjempe fin hjerteranke til "den sorte hylla" (eneste sorte jeg omtrent har så derfor har den eget navn).






Kjøpte meg også en stor, hippieveske. Den er mye finere i virkeligheten enn på bildene, syntes jeg i alle fall. For bildene ble litt uskarpe og blasse ser jeg...





Brennagjengen ønsker alle en kjempe fin helg :)


torsdag 29. juli 2010

Kose sæ

For et vær det er ute! Regner hunder og katter. Skikkelig innevær med andre ord. For første gang på lenge har jeg tent masse stearinlys og rigget meg til i sofaen. Tom Andrè ser på fotballkamp og jeg driver og tester ut et bilderedigerings program som jeg lastet ned her om dagen. Ikke helt proff enda, men morro var det :) Her kommer noen forsøk:
















Har gjort litt forskjellig med alle bildene. Noen blir fine bare man endrer kontraster. Bildet av Timmy og meg er fint i sort-hvitt. Interiørbildene syntes jeg er morsomme å legge effekter på!

I morgen har jeg fri :) Det samme gjelder mandag. En fantastisk deilig følelse!

Ha en kjempe fin kveld i uværet eller finværet der dere er!

-Ida-

tirsdag 27. juli 2010

Hund på by`n

Jepp, det er meg! I går fant Muttern ut at hun skulle kjøpe noen bursdagsgaver så vi dro til byen for å møte Tommis etter jobb. Men før han kom så måtte vi slå i hjel litt tid og gikk ned Karl Johans gate. Stoppet litt ved Spikersuppa og satt oss ned. Muttern trodde jeg satt og så på fuglene som bada, men her skal jeg dele mine innerste tanker med dere:

-Hmmm... Mange barn her.



-Hmmmm... Lurer på om jeg klarer å dytte den ungen ut i fontena. Når de er så små kan de vel ikke svømme...?



-Hva jeg sitter og tenker på? Deg, Moooor :)

Bytur syntes jeg er helt forferdelig kjedelig for å være ærlig. Gå i bånd og merkelige folk overalt. Muttern er en engstelig sjel når hu er i by`n, det sier Tommis og må si meg enig med han der. Passer på meg hele tiden og er redd noen skumle menn skal ta oss. Jeg er ikke så veldig bekymra for de menna, syntes det er mye verre med alle de småfolka som flyr overalt!

Inne på Oslo City kjøpte Muttern boller til oss mens vi venta. Jeg satt bamse og gjorde triksa mine for da stopper alltid folk og sier at jeg er så flink hund. Tror Muttern blir ganske så stolt selv om hu later som om hu blir flau når jeg kaster meg ned og spiller dø 50 ganger på 1 minutt. Og folk begynner å samle seg for å se på meg.

 Mens jeg holdt dette lille enhunds showet kom det selvfølgelig en liten busespisende snørrunge. Satt i vogna og hyla som om hu aldri hadde sett en hund før. Selvfølgelig fikk a litt oppmerksomhet, men da dro jeg til med noen "er du flau" triks og vips var ungen glemt! Etter noen minutter begynte det lille sjarmtrollet å lage hundelyder og kjekke seg skikkelig oppi vogna og da kikka jeg på Muttern som sendte ungen dødsblikket og mumlet noe om at hu forstod at jeg ikke liker unger i blandt og da tenkte jeg at vi var enige om den saken og tok meg den friheten å sende et pent glis med alle tenna godt synlig. Da ble det stille i vogna.



Eneste høydepunktet med den turen var å dytte i seg to Deli boller på null komma niks og knurre til en dum unge som glodde på meg og lagde bjeffe-lyder. Og så må jeg vel innrømme at jeg blir innmarri sliten av sånne byturer.

-Timmy-

mandag 26. juli 2010

Mandag alt!

Dagene går jo i grunnen ganske så fort selv om man jobber og ikke gjør sånn aller mest.

Forrige torsdag møtte jeg Nina (http://hundehjornet.blogspot.com/) og valpen hennes, Ember etter jobb. Nina la ut et spor for Timmy som fikk ligge mens vi gikk tur. Ember og Timmy fant virkelig tonen. Løp og lekte! Synd jeg glemte kamera mitt den dagen. Etter tur var det var det bare å cruise hjem for da skulle Tom Andrè og jeg på kino for å se Twilight! Syntes film nummer 2 ikke var sånn helt kjempe bra, men etter denne filmen er jeg fan igjen :)

Fredag skulle Tom Andrè jobbe kvelden og jeg var ikke helt i hundre etter en hel uke med hodepine og migrene HVER dag. Utrolig hvordan det tullet der er iblandt. Så jeg hadde en rolig kveld med tur i skogen med Timmy og to spor han gikk veldig fint :)

Lørdag hadde vi rolig morgen før Tom Andrè skulle jobbe ettermiddag/kveld. Timmy og jeg dro ut i Sørmarka og hadde en ensom, rolig dag i skogen ved et tjern. Lå og leste og småsov litt ved vannet, mens Timmy badet og passet på meg. Det fikk den ene stakkars kantarellplukkeren som gikk forbi erfare da Timmy laget et skikkelig rabalder. Men litt betryggende at han faktisk passer på litt når man er alene på øde steder syntes ho mor. Kvelden tilbragte vi hos Mamma og PK med grilling :)

I går spratt jeg ut av senga, løp gjennom dusjen og spiste frokost i bilen for da var det tur og noen spor som stod på agendaen. Møtte Nina på Sørmarka. Gikk tur og Timmy fikk gå to spor. Første sporet var han veldig rask og da blir han unøyaktig og går over sporet. Spor nummer to gikk mye bedre enda det var mer busk og kratt og hit og dit! Skal legge flere gjenstander i sporet i en periode for å se om det får han til å sette ned farten og ikke bare rushe fra A til B for å finne det som måtte være i enden.

Min hund sover skikkelig et par ganger i uka tror jeg, men etter en helg med mye frisk luft og hjernetrim lå han sånn og sov på besøk på lørdag. Og tunga er ute som alltid ;)


Maler er fortsatt hjemme og nyter livet i sofaen.


Lenge siden jeg har lagt ut noen bilder av heimen. Her er altså stua. Bildene er litt mørke for det er mobilbilder. Pledd i sofaene er et must hjemme hos meg!


Denne lille kroken ser litt rotete ut, men et sted må senga og lekene til Timmy være. Ønsker meg ny seng på vegne av Timmy. Helst en hvit liten skuvseng med skuff. Men de er ikke lett å få tak i!


Når jeg ser på dette bilde ser jeg at det ser ut som om vi har en knøttliten tv! Samma for meg hvor stor den er, men for samboers del får jeg vel legge til at den egentlig er litt større enn akvariet ;)


Den lille lyskurven kjøpte jeg på fredag. Tror den blir fin med lys i! Skiltet har jeg IKKE kjøpt selv...


 Blomster TIL Tom Andrè. Noen må nok ha det inn med teskje... Hint hint!

Gjesp... I dag er det mandag. Kjedelig dag uten de store planene. Men denne uka har jeg fri på fredag :)

-Ida-

onsdag 21. juli 2010

En hyggelig overraskelse på morran!

Noen dager siden denna hunden har vært bortpå tastaturet, men i dag har jeg noe å fortelle dere.

Uka har vært sånn passe spennende så langt.

På mandag fikk jeg 20 minutter tur. Ja, du leste riktig. 20 minutter! Muttern og Tommis skulle visst på "dæit". Sikkert kult for dem, det! Spiste og koste seg mens jeg satt hjemme og kikket på den tomme matskåla mi og slåss med en veps større enn en hamster, som jeg til slutt fikk tatt kverken på. Muttern blei nervøs når a så den lå på gulvet og påstod at jeg måtte ha vært redd siden jeg ikke liker veps! La, hu tro det for da får a litt mer dårlig samvittighet. Er ikke redd for veps jeg da! Men jeg later som jeg er det og løper inn sammen med Muttern for å støtte henne når hu flyr hysterisk rundt.

I går gikk vi tur med Tina og Tobias ( han Papillonen jeg skrev om sist). Og i går var han faktisk litt mer interessert. Jeg flørta litt med han bare for å kartlegge hvilke fil han løper i og fikk litt respons. Var det jeg tenkte meg! Later som om han er så jentegæren... Når vi kom hjem fra tur hadde muttern vondt i hode så vi flata ut på sofaen og hvilte oss den kvelden.

Og nå kommer overraskelsen som jeg veit dere er spente på: Maler-katta er hjemme! Tidlig på morran i dag så stod han utenfor døra. Blitt kvitt en del av bilringen og var litt sort på nesa, men ellers den samma gode, gamle broren min. Vi fikk lekt litt og jeg ville aller helst bare være hjemme og holde et øye me`n resten av dagen, men måtte bli med muttern på jobb. Jeg trengs jo der og.

Her kommer bildebevis:

Dere ser jeg ser ut som om jeg sover. Det gjør jeg IKKE!


Her forteller jeg han hva som skjer med katter som flyr rundt i skauen alene og rømmer fra familien sin. De kommer ikke til kattehimmelen for å si det sånn!





Best å følge med på han hele tiden nå fremover. Litt redd han blir litt høy på pæra av at de kaller han Maler Monsen og sånn og brått tar seg en tur til. Katter er ikke særlig smarte, skjønner dere.


Dum ,men han er bror min da ♥♥♥ (de hjertene kom av seg selv og jeg får ikke fjerna dem. Æresord!)

-Timmy-

mandag 19. juli 2010

Helga mi

Timmy her! Ser at Muttern har blogga før i dag, men det var jo ikke mye der om meg og jeg veit dere dauer etter å få vite hva denna karen har drevet med i det siste.


På Fredag kom Daniel. Han er onkelen min selv om han bare er 11 år. Før syntes jeg at han var drit skummel, men nå er vi kompiser. Resten av flokken var på kino og så på Shrek, mens jeg var hjemme og holdt fortet og kulan.

Lørdag var jeg på Hvervenbukta og skal si deg det var ei Settertispe som blei rimelig mo i knæra når jeg løp rundt på stranda. Stod i bånd, stakkar og hyla og skreik. Er ikke greit å være virkelighetens Baywatch.












Som dere ser så går det unna når jeg er på stranda.

I går hadde jeg bursdag! Jeg ble 5 år. Våkna ganske tidlig og lå musestille og ventet på kaker, gaver og sang, men det kom ikke noe. Må si jeg er en smule skuffa.

Men jeg fikk i alle fall to spor og tur med noen kompiser hvor vi gikk til Nøklevann og bada. Eller kompiser blir vel feil å si. To av dem er jenter,Mindy og Alida. Prøvde å flørte litt med Alida, men hu var ikke interessert i det hele tatt. Litt dårlig å være prippen på selve da`n min da! Mindy er litt i minste laget og den siste er Tobias. Han liker meg ikke. Prøvde å bli kompis med han før for han trenger å bli litt mer mann. Flyr jo bare rundt og tripper med jenter, men det ga jeg opp. Så nå er vi ikke venner, men bekjente når det er sånn det skal værra!

Avslutta kvelden med grillmat sammen med fetter Noah. Og han trengte en middagslur etter kotelett-kalaset:



Fått meg nytt skilt over matskåla som jeg syntes passer rimelig bra:



Trur detta får holde for denne gangen!

-Timmy-

Ting som irriterer

Et negativt innlegg på blåmandag:

Ting som irriterer MEG:

I trafikken:

- Folk som kommer i 100 km fra en sidevei og bråstopper når de omtrent er midt ute på den nye veien. Jeg skvetter, bremser og blir litt irritert.

- Bilister som tror de er smarte og "sniker" i påkjøringsfeltet når det er kø på motorveien. I stedet for å lete etter en luke og sørge for flyt i trafikken så kjører de helt til enden og står panisk og blinker i en liten klynge. Er dere heldige møter dere en drittsekk som meg som ikke slipper inn snikere og vips er dere lenger bak i køen enn om dere hadde funnet en luke med en gang. Mohahaha! Middels irritert.

- Folk som ikke slipper deg inn på motorveien. Du kommer og blinker og gasser etter alle kunstens regler og de bare er DER. De bytter ikke fil, gir ikke på og bremser ikke opp farten. Nei, de bare ligger på siden din, tviholder på rattet og ser rett frem som om det ikke finnes andre. Jeg må bråbremse, mister all farta og blir meget irritert! (Skuddpremie).

I hundeverden:

- Eier med hund i flexibånd som slipper hunden borti alt og alle med den kjente frasen: "den pleier å være snill". Før du har rukket å blunke så ser du drøvelen til hunden mens den kaster seg mot hunden din. Pleier, ja... Litt irritert.

- Skrytepaver. Morra til bikkja mi er SHÆMPION hun assa. Verdensvinner. For det første er det begrensa hvor mange verdensvinnere som kan rusle rundt på Oslo øst. For det andre så kan de fleste riktige hunder bli champions og de fleste klubber krever også at mamma-hundene må være det før de kan få valper, og for det tredje så kunne ikke jeg brydd meg mindre om hva morra til bikkja di er! Det imponerer ikke meg. Fortell hva din egen hund er og har oppnådd i stedet. Å? ikke noe, sier du? Nei, men da er det greit, men da trenger du ikke komme drassende med at onkelen til bikkja di har en rødsløyfe fra utstilling i Indre Østfold. Middels irritert.

- Løse hunder som kommer løpende bort til din hund. Eier prøver først en bortkastet innkalling, men gir opp og kommer småløpende bak, mens de roper halvhjertet og ler dumt. Og når den til slutt kommer bort begynner de å snakke. Jeg har gjennomskuet dere! Dere syntes det er helt topp at den ulydige hunden deres løper bort til andre hunder slik at dere kan skravle i vei. Men tro meg dere blir stille den dagen hunden deres løper bort til feil hund og dere kan ta den med hjem i en bærepose.Dette er også utrolig lite greit for folk med utagerende hunder som gjør sitt for å ta ansvar for egen hund og det kommer slike løse skravle-hunder bort. Meget iritert!

Sånn generelt (må nesten gi meg før lista blir altfor lang)

- Rot. Ting som ligger her og der når de egentlig har fast plass.

- Fjortiser. Prikklike smårips med altfor mye sminke, årsabonnement på Polyblond og med et ekstremt eksponeringsbehov.

- Folk som er nebbete i telefonen. Ikke tro du er konge fordi om du sitter i din egen stue og "bare" snakker i telefonen. Ikke greit for meg og alle andre som faktisk prøver å være høflige og greie en hel arbeidsdag.

- Sure pensjonister som tror man kan tillate seg hva som helst bare fordi man er gammel. Alle blir gamle. Det er ikke noen bragd bare du har greid det!

- Folk som sier "kunden har alltid rett". Grrr! Etter flere år i butikk og med kundebehandling vet jeg 100% sikkert at dette ikke stemmer for makan til mange frekke folk der ute som tror at "kunden har alltid rett" går foran vanlig folkeskikk. Det gjør det altså IKKE.

- Menn som er påtatt morsomme og elleville. Både Timmy og jeg er redd sånne menn. De er skumle!

- Hypokondere. Trenger jeg si mer?

- 10 øres millionærer. Det vil si folk med helt vanlig inntekt som later som de har penger med fine klær, dyr sofa, fine ferier og dyr bil,men alt er betalt av Cresco.


Da tror jeg dagens surpomp skal gi seg der, jeg. Listen min er nemlig nesten uendelig.

Håper ikke bare det er meg som irriterer meg i hverdagen...?

                            

                           -Ida-

fredag 16. juli 2010

BÅRING!

Det er stille om dagen for oss arbeidere. Fellesferien har satt inn for fullt og det skjer lite på jobben. Egentlig ganske kjedelig syntes jeg. Har med meg noen blader til å bla litt i og en liten hjelper til å holde meg med selskap:





I dag er det fredag! =)

torsdag 15. juli 2010

En liten bytur! Med resultater!

Etter jobb i dag møtte jeg Tom Andrè og sammen tok vi banen ned til byen. Timmy var med for litt miljøtrening. Vi skulle ordne litt småtterier og jammen fikk jeg ikke med meg noen små "skatter" hjem i tillegg til det vi dro for ;)

Det jeg skulle ha :) Prøver Mac sin sminke for første gang og håper jeg blir fornøyd!

Så var det tingene som ramla oppi poser og ble med meg hjem:


Dørmatte med meget sann tekst! En vennine fikk et skilt med denne teksten og den passer jo i et hundehjem, så hva er vel bedre enn en dørmatte da? :)


Jeg sitter stadig vekk og hisser meg opp over utallige annonser på Finn.no om hunder og katter som må omplasseres da barna plutselig har utviklet "allergi". Så dette skiltet traff meg rett i mitt barneløse hjerte ;)


Et skilt til! Det er Timmys skilt :)





To singleter på salg på Risøe.

Nå har jeg vasket huset og ordnet litt ute med blomster og litt av hvert, så nå er det joggedress og tv før denne dama stuper til sengs!

-Ida-

onsdag 14. juli 2010

Something old, something new

Ikke verdens beste bilder for de ble tatt med iPhone mens det var litt mørkt, men har kjøpt meg to nye skåler. Det er de to store. Den som ligger oppi den andre er Green Gate, mens den nederste er Pip, som aller nådigst har fått plass i Green Gate hylla fordi den var så fin :)


Fått inn masse nytt Pip på Dorothea, men jeg har bestemt meg for å holde meg til Green Gate først og fremst så det ikke blir litt av ditt og litt av datt, men en søt skål eller to går vel greit?


Kjøpt to nye "hjerteblomster" (husker ikke hva de heter) til den nette sum av 15 kroner.


"Barna" mine. De er veldig søte og ekstremt stille og rolige. De sier faktisk ingen verdens ting. Kjøpte dem i Danmark i en liten, koselig butikk som hadde en haug med ulike barn ;)

Ellers hadde jeg vel ikke noe mer å skrive om. Stille og rolig om dagen. Jobber og driver med hunden om kvelden og sånn går no dagan...

-Ida-