tirsdag 31. august 2010

Vi er hundepassere

Ja, nå er det lenge siden jeg har blogga. Har hatt en del å gjøre i det siste for vi, det vil si Muttern, samboeren og jeg passer en liten minihund. Minihunden heter Mindy og er en Papillon eller en "pappijå" som ei dame sa til Muttern når vi var på tur.

Til å være en liten tass er det faktisk mye fart i denna. Hu løper sammen med meg på tur og er en skikkelig racer. En drøm å gjete med andre ord.

Det eneste jeg ikke liker er måten hu egler seg innpå broren min. Maler er min bror og min katt. Men det skjønner a ikke bæret av og løper etter han enda det er det bare jeg som har lov til. Når a prøvde å presse`n inn i en krok blei jeg skikkelig irritert. Prøvde å sladre til Muttern, men hu skjønte ikke hva jeg mente og lata som ingen ting.

På bildet under ser dere hvordan hun sleiper seg helt opp i senga når han ligger og slapper av.




Sjekk den svære soppen jeg fant i skogen! (jada, folkens... jeg fant ikke den soppen og ble tvunget til å sitte ved siden av den mens Muttern tok bilde)






Nybada, men anstendig pakket inn i håndkle



Alle dere som syntes badekåpe er teit.Jeg sier bare Hugh Hefner...



Ikke noe er deiligere enn å rulle seg skikkelig for å få bort shampolukta!


Det var alt folkens!

-Timmy-

onsdag 25. august 2010

Lite blogging

Hei!

Her er det stille om dagen. Noen ganger går dagene så fort at det ikke blir tid til blogging. Og ikke alt er like gøy å blogge om heller for den saks skyld. Dagene går med til jobb, to valpekurs, tur/trening med Timmy, spise og sove og det er jo ikke akkurat så gøy å lese om at det gjør noe...

Ikke hatt noen store eller små interiørprosjekter på gang heller. Var på besøk hos Mamma og PK i helga og de har fått seg ny tv. Sånn vil jeg ha også!



Stor, tynn og hvit.


Ellers gikk helga med til litt shopping :) To tunika/kjoler og to skjerf (for ikke å glemme 6 par sokker!)


Og jeg har fått meg briller! Som om ikke utseende var trist nok fra før av, er det nå ytterligere forverret!



Dette pene bildet tok Tom Andrè mens jeg hostet og klaget på skjeve briller... Jeg ser egentlig som en ørn mener jeg selv, men siden jeg har hodepine hver eneste dag kan visst dette trigges av at man ikke ser like bra som man tror ;) Forløpig hjelper brillebruken ikke... :(


Da fikk jeg jammen meg skrevet litt om ingenting allikevel da!

-Ida-


torsdag 19. august 2010

Å velge seg en lillebror...

Skal få meg en lillebror neste år. Muttern og samboeren er blitt enige om at de vil ha et barn til! Og jeg takker høyere makter for at det ikke er en tobent det er snakk om. Jeg er ikke sånn overbegeistra for de små hylerne og da jeg hørte snakk om barn gikk det kaldt nedover ryggen på meg. Må si jeg ble glad da jeg hørte det var snakk om en hund, og at Muttern har fått omvendt (eller si frelst om du vil) Samboeren til å forstå at Border Collie er rasen!

Men siden Muttern er typen som planlegger absolutt alt er selvfølgelig dette intet unntak. Hu må ha fri fra jobb(hvorfor? kan passe på`n jeg!), hu vil kjøpe fra "riktig" sted, og finne den rette så jeg skal få den aller beste broren. Så nå mens vi venter så hjelper jeg a å kikke på nettet. For alle ække like pene som meg, skjønner dere. Vi kommer i mange varianter.


Litt prikkete type med øra rett opp



Brun og hvit med øra skikkelig opp



Hvit. Til info er dette en av de få tingene som regnes som "feil" på rasen. Hvitt skal aldri dominere. Da dette er litt dumt i forhold til å gjete sauer. Da gjelder det å synes blandt alle de hvite dotta.



Samboeren vil gjerne ha en med et brunt og et blått øye. Det vil ikke Muttern og jeg.



Vi finnes i flere merle-farger.



I en del andre land finnes det utstillings Border Collier som avles på pels, farge og utseende. Med andre ord det som ikke skal vektlegges i den norske avlen.



Muttern liker sort og hvit aller best og oiet og åååååå`et seg fælt når hun så denne... Faktisk så mye at jeg var nødt til å stelle meg på stolen foran pcen så hun bare skulle se den aller vakreste : Moi!


Gleder meg bittelitt til den kommer, selv om jeg ikke innrømmer det for Muttern. For disse små valpa er egentlig ganske søte og det blir kult med en svirebror og gjete og løpe med!



Søt ikke sant? Denna er jo ekstra søt for det er meg som liten sneip.


Nei, nå får det værra nok for denna gangen! Snakkes!

-Timmy-

mandag 16. august 2010

For dere som drømmer om å være modell

Timmy hjelper deg:

Vet det er mange der ute som drømmer om en karriere som fotomodell. Det ække mange som får det til, men om du vil bedre sjansene dine så følg mine tips:



Tips 1: Innemellom vil du bli nødt til å posere sammen med mennesker som overhode ikke er fotogene. Disse vil kanskje klenge på deg i håp om litt støtte. Mitt tips er å overse dette fullstendig. Fokuset bør være på deg!



Tips 2: Uansett hvor mye rart du blir bedt om å gjøre: hold maska!



Tips 3: hold kroppen slank og veltrent. Du vet aldri hvilke vinkel fotografen vil ta bilde fra.



Tips 4: Forsøk så godt du kan å matche den du blir tatt bilde av sammen med (til og med når det er samboer`n din!)



Tips 5: Vær velstelt absolutt alle steder. Bildet hadde ikke vært noe fint med en buse i nesa eller hva?



Tips 6: Spill på sjarmen og husk at ingen ting slår naturlig skjønnhet.


Håper noen av dere burugler dere ute kan dra nytte av tipsa mine!

-Timmy-

søndag 15. august 2010

Litt nytt

Var på Bærums verk på lørdag og for en koselig liten "by"! Var innom noen av små butikkene i tillegg til Verket Interiør og ble den lykkelige eier av en ny pute på 1/2 pris :)




Puta bakerst er altså nykommlingen i samlinga.



Ser mange har gamle eller nye stiger med pynt på eller til skjerf og liknende, og det er noe jeg ønsker meg også, men det er bare så synd at jeg ikke har plass! Dette er en liten miniatyrvariant. Egentlig er det noe til blomster tror jeg, men jeg sprayet den hvit og hang på litt skit (Ok, det skrev jeg bare fordi det rimet!).

Det var alt for nå :)

onsdag 11. august 2010

"Ny"sofa

Ulempen med hvite sofaer er selvfølgelig alle flekkene. Selv om det er hundeforbud i sofaen setter det merker når en pote sniker seg oppi, en kjæreste inntar maten liggende eller setter seg med jobbebuksa på. Jeg, derimot søler aldri... Bortsett fra en gang hvor jeg ble avslørt med sjokoladeflekker i rompa etter å ha kjefta for sjokoladesøl ;)

For at jeg ikke skal gå fra vettet har det blitt innført fast teppebruk i sofaen, men dette gjorde meg ikke mindre sprø. For disse teppene ligger jo ALDRI der de skal. Har man sittet der ser det ut som om det har vært fest oppi der!


Tepper som må rettes på heeeele tiden om du heter Ida.


Men nå er jeg reddet fra den sikre galskap. Dette kostet meg 400,- eller 398,- for å være nøyaktig, noe som er billigere og penere enn en psykolog til og med:



Sengetepper i et litt krøllete "tøyelig" stoff! Her kan man sitte uten å måtte rette på alt etterpå. Halleluja! Har også byttet ut de sommerlige putene med disse litt kulere og enklere :)

Ha en fjong onsdag!

tirsdag 10. august 2010

Sauebikkje?

Ja, da var en ny uke igjen da, folkens! I går var Muttern og jeg ute på tur etter jobben. Gikk i skogen og det var no så innmarri varmt! Holdt på å stryke med et par ganger.

Først møtte vi en lita frøken. Men hu hadde så mye pels at jeg ikke så forskjell på foran og bak. Skulle snuse a i rompa, men så fikk jeg plutselig tenna i nesa, da skjønte jeg at det ikke var ei dame for meg.

På Haraløkk kikka vi på sauene. Alle sier at jeg er en sauehund eller bikkje som enkelte frekkaser tillater seg å si. Og før i tia fikk jeg lov å gjete sauer også. Det var kult! Men Muttern syntes det var så langt å kjøre for litt gjeting, så da ble det slutt på den morroa og.

Ja, detta er altså sauer for de som ikke veit det.



Et tips for uerfarne gjetere er å virke litt uinteressert. Sett deg med ryggen til og glo på alt annet enn de firbente Q-tipsene.



Så kan dere snu dere og si som Babe i "Heldiggrisen Babe" filmene: -Goddag mine damer! Kunne jeg vennligst få litt oppmerksomhet! Og gjerne skryte litt av det fyldige håret og de slanke beina i forhold til kroppen. Og vips så har du tvinna dem rundt lillefingeren!



Og for å få dem litt ekstra på lag kan du spise litt gress og spandere et strå eller to på dem.


Etter sauebesøket gikk vi videre og oppi skogen møtte jeg to andre hunder. Den ene var ei Toller frøken. Ikke helt min rase, men grei nok, og en skikkelig kul bustete fyr! Vi tre fant tonen og tok et par runder i lyngen. Men så trodde nok den dumme eieren til de bikkjene at jeg var ... ja, jeg orker nesten ikke si det en gang... kaaaa... off! KASTRERT! (det er jeg altså IKKE! Er bare ikke av den kranglete sorten og leker gjerne med gutter også), så denne dusten av en eier slapp en sånn der mindre smart flatfjesa hund som han hadde i bånd og den kom jo selvfølgelig og ødela leken og mente at dama var hans og tøffa seg skikkelig. Trua meg med juling gjorde han også! Da klikka jeg! Blei så gæren på`n at det ble et aldri så lite slagsmål. Og da var han ikke så tøff allikevel. Men Mutter`n ble sur da. Først på gubben og så på meg. Sa at jeg ikke trengte ta av på den måten... Jo, det må jeg faktisk når sånne idioter prøver å fly på meg!

Men hu glemte det fort så jeg fikk bade og kose meg i Ulsrudvann og litt lenger tur før vi dro hjem. Mutter`n skulle nemlig på valpekurs. Hu er instruktør og lærer en hel haug med småtasser å oppføre seg. Om dem blir lydige har jeg ingen peiling på...

Det var det for denne gang!

-Timmy-






onsdag 4. august 2010

Hellu Doggy-Doo!

Folks! Vært lite fra min kant noen dager nå, men har hatt så mye å drive med. Helga mi gikk med til turer og spor. Blitt rimelig god til å følge spora til folk i naturen nå skal jeg si dere. Har jo skjønt for lenge siden at det er Muttern eller sånne som henne som legger de lekene uti skauen nå. Tror liksom ikke at det vokser "konger" på bakken eller tauknuter i busker. Så dere trenger ikke late som om dere blir såååå overraska over at DEN leka var akkurat der.

Mandag skulle alle folka på shoppingtur til Sverige. Det blir litt for harry for meg. Jeg er tross alt fra Østfold så trenger ikke gjøre det verre enn det allerede er. Jeg blei igjen hos fettera mine, Noah og Victor. Og mens vi lå i sofaen og kulan så tok jaggu Noah og dreit ned stueteppe! Blei en smule nervøs jeg for det nok ganske sikkert ikke lov. Men Noah virka ikke som han brydde seg. Luft i magan sa`n... (rødhåra han veit dere. De gjør jo som de vil!).

I går skulle Muttern og jeg ut med den "fantastiske" sparkesykkelen igjen. Jeg trava og dro for harde livet. Muttern hang og pesa bak og klaga på at hu var blitt feit i sommer. Og det sier hu! Er jeg som drar a da!

Tok oss en liten pause :

Måtte kaste meg ned i bekken, jeg!



Klarer dere å slikke dere på nesa?



Her tok vi pause. En perle hadde sikker Muttern sagt.



Denne her er det jeg drar rundt på om dagen.


Møtte en Aussie i skogen, men han var dverg tror jeg. Rakk meg til halsen når jeg strakk den skikkelig og stod på tå samtidig. Han ville leke litt men jeg fikser ikke bikkjer som bjeffer meg i øret og tror at jeg skal få lyst til å leke av den grunn.

Nei, nå får jeg kulen litt! Hørt rykter om tur snart!

-Timmy- 

tirsdag 3. august 2010

Ship O` Hoi for en fangst!

Da var hverdagen tilbake. På mandag var Tom Andrè, Mamma, Aleksander og jeg på cruise. Det vil si båten som går mellom Sandefjord og Strømstad. Vi var kjempe heldige med været og kunne sitte ute på dekk og spise og nye sola før vi gikk ned i Kamikaze-rommet: TAX FREE`EN! Der var det mange gærne pensjonister uten skrupler eller øye for annet enn billig tobakk og rødvin på boks. Men vi fikk nå handlet litt parfyme og slik allikevel.


Tom Andrè



Aleksander (lillebror) var en smule morgengretten enda klokka var langt på dag og meget sulten... ;)



Mor og bror (med den passende teksten:sunshine på t-skjorta!)





Vi fikk handlet litt i Sverige også og dette ble dagens fangst:



Fikk kjøpt litt av hvert på sommer-budsjettet mitt :) Litt pynt, litt pynt til meg og nye Hunter støvler! Kjøpte meg Ilse Jacobsen støvler for litt siden som er for store enda jeg trodde de ville passe med såle og tykke sokker, men det var ikke så glupt å kjøpe de store med tanke på det. Så håper de passer til Mamma siden de kun er brukt en liten tur. Hunter støvlene er grønne og ikke svarte, noe som passer til denne bondetuppa her! Er jo ikke Frogner-frue heller... ;)

Kjempe fornøyd med fangsten! Pynten er på plass, skoene er prøvd og nå kan det bare regne ( i alle fall en liten skur!).

-Ida-