fredag 7. mai 2010

Jeg vil ha en liten hund!

Nei, det vil jeg ikke... Har jo verdens fineste hund! Og jeg ville aldri byttet han ut med et mindre eller større eksemplar av arten. Border Collie er den perferkte hund (vet at en del hever øyebrynene eller rister febrilsk på hode nå), men det er faktisk ikke tull. En veloppdratt, men ikke kuet Border Collie hvor man har klart å ha kontroll på hva som skal gjetes og ikke gjetes, ikke for mye stress eller nerver er en kjempe hund.

Med fare for å støte noen kan jeg med hånden på hjerte si at jeg aldri hadde trivdes helt 100% med å ha en liten hund. Den er liksom så... liten! Kan ikke trekke på ski eller sykkel og tåler mindre enn en litt større en. Jeg er heller ikke den type hundeeier som syntes det er toppen av lykken å kunne ha med hunden min absolutt overalt (Les: inn på kjøpesenter, i butikker osv. som mange småhundeiere drar med hunden på. For det er jo liksom lov for den sitter jo på armen... Eller?).

Jeg kunne heller ikke hatt en stor hund igjen. Når jeg bodde hjemme hadde/har vi Ridgeback. Victor er en alle tiders hund på mange måter, men det er slitsomt å ha en hund som er så stor at du virkelig må kjempe for å holde igjen om noen skjer. Og enda større raser enn Ridgeback går i kategorien liten hest for meg ;)

Mange liker ikke Border Collier og grunner de nevner er at de stresser, gjeter, er sure, krever for mye, eller at de rett og slett bare ikke liker sånne sauebikkjer.

Når man har en Border Collie må man leve med gjeting. Liker du ikke det så kjøp deg en Golden Retriever. Ja, gjeting kan være slitsomt og lærer man ikke hunden hva den får lov å gjete og ikke har du et STORT problem. For de gjeter ALT mulig! Timmy gjeter heldigvis ikke de farlige tingene som biler, syklister, tog, joggere og liknende. Dette var jeg obs på fra han var liten valp. Men han gjeter de fleste hunder i stedet for å leke. Han gjeter katta, baller, pinner, hageslangen, og det nyeste: Tom Andrè når han spiller Wii i stua. Da går han nesten ut av sitt gode skinn og ja, det ER slitsomt, men det må jeg leve med når jeg får så mange andre fine egenskaper med i "Border Collie-pakken".

Her kommer en liten bildekavalkade for dere andre som ikke har drømmehunden :PTimmy, du er min aller beste venn <3

Noen andre som har en 4 bent bestekompis?

2 kommentarer:

 1. Hunder er fantastiske ♥

  Bra at du er så fornøyd med den rasen du har valgt, det er jo veldig viktig at man trives med aktivitetsnivå og stell av rasen man velger :)
  Jeg for min del er litt motsatt av deg når det kommer til hva slags hund jeg ikke kunne tenkt meg, jeg vill ha en liten hund, som ikke "tok mye plass" var lettlært, kosen, morsom og nydelig av utseende da ;) (ja, jeg syns mopsen er vakker - men det er det jo absolutt ikke alle som synes) jeg har ikke med hunden min inn i butikker osv, med unntak av de første ukene/mnd som har var med i en liten bag, dette mest for sosialiseringen og det at han ikke kunne være alene, nå er han hjemme alene eller hos andre om vi ikke kan ha han med på slike ting :)

  Jeg syns en liten hund er like mye hund, men jeg tror det også har med hva man ønsker og hvor åpen man er for andre raser ..
  Mindre hunder har jo mange ganger ett dumt rykte som gneldrete, late, sære osv - noe som i de aller fleste tilfeller IKKE er tilfelle :)

  Gutten din er ihvertfall veldig fin♥
  Kos deg med Timmiegutten♥
  Å ha en god helg hele gjengen.

  Klem fra Jatte♥♥

  SvarSlett
 2. Timmy er perfekt og verdens beste vettu !

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hyggelig hilsen <3