fredag 28. mai 2010

Lykken er...

Lykken er... En hvit sofa. I alle fall når man har klart å roe ned hode som har kokt, tørket blodet på fingrene og den er ren i nøyaktig 5 minutter.

Jeg er den heldige (akkurat dette med heldig lurer jeg på innemellom) eier av to hvite Ektorp sofaer. De er kjempe fine og jeg kunne ikke tenke meg noe annet enn disse. Har prøvd meg på skinnsofa med sjeselong. Dette var med en gang jeg flyttet for meg selv. Sofaen så grei nok ut og jeg falt for argumentene om hvor praktisk dette var i forhold til stoff. Sofaen ble kjøpt og når den tronet stor og mørk i stua mi og alle andre hadde dratt sin vei satt en liten fregnete jente alene i skinnsofaen og gråt en liten skvett. For hva skjedde? Jeg hadde jo sverget på at jeg aldri skulle ha et sånn møbel. Etter et år med forsøk på tilvenning ble sofaen solgt og jeg fikk meg hvit Ektorp og ro i sjelen.

Men nå i det siste er disse sofaene blitt en kilde til irritasjon. Vet ikke om dette kan ha noe med at jeg som aleneboer satt på en kjøkkenstol i stedet for i sofaen og bare betraktet dem i stedet for å bruke dem...? Så ille var det kanskje ikke, men alle som var på besøk hos meg satt i alle fall med hjerte i halsen og drakk av sugerør i fare for å søle foran interiørtyrannen (artig kallenavn det, Fru Andersen http://fru-andersen.blogspot.com/)

Men nå har det altså flyttet inn en som bruker sofaer som de skal brukes. Nemlig til å slenge seg i, mumse innpå mat i, kose med dyr i og en mengde andre ting som var utenkelig for meg. Og dermed må disse trekkene vaskes ganske ofte.

Og for et helv...! Fjærene spruter ut av putene når jeg prøver å presse trekkene på med makt. Begynner alltid rolig og avbalansert og lirker og lurer putene på plass, men etter skal vi si... 1 minutt er det slutt på den tålmodigheten og da starter krigen mellom pute og Ida. Jeg banner, slår, svetter og blør. Ja, du leste riktig. Sist skar jeg meg på glidelåsen og vips var det blod på putene. Fikk reddet dette og putene kom på plass og hva ser jeg? Jo, klesklypene har satt noen brune merker på putene. Og jeg som bare skulle tørke trekkene ute i sola som i de idylliske tv-seriene. Jada... Livet med en hvit sofa er ikke bare idyll.
I går hadde kjæresten bursdag! Jeg hadde planlagt piknik, men det begynte å regne så da ble det hurtig-piknik. Dro på Ski storsenter i stedet for kjæresten ville handle seg litt nytt. Jeg har helt tom lommebok og kunne ikke kjøpe en ting og ble surere og surere mens vi gikk rundt der. For et sjarmtroll jeg er!

I dag er det fredag! :) Jippi!

Passe mammas hund til i morgen jeg. Så blir nok tur og rolig aften her i gården!

-Ida-

2 kommentarer:

 1. Jeg har veldig lyst på denne hvite sofaen selv, men akkurat på grunn av det du sier orker jeg ikke....og ikke minst hundene i dette hus får lov å være i sofaen...og da kan du bare tenke deg;)

  ha en flott helg Ida!

  SvarSlett
 2. hahaha, jeg kjenner meg sååå igjen;)
  Å her er det jo hund og katter også som elsker å klatre i sofaen med skittene poter *rive seg i håret* :)

  Jaja, kos deg i helgen!
  Klem fra Jatte♥

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen en hyggelig hilsen <3